Malko dirigentskole

Malko Dirigentskolen blev stiftet af DR’s kor og orkestre i 2016, med det formål at give unge, lovende musikere, med en stærk ambition om at leve i musikken, erfaring med faget direktion og muligheden for at prøve kræfter med dét at dirigere et professionelt kor eller orkester.

Da DR´s kor og orkestre er i kontinuerlig kontakt med det internationale musikliv, er DR et oplagt hjemsted for en dirigentskole. Årligt produceres ca. 250 koncerter, workshops mv. med symfoniorkester, voksenkor, big band og børnekor - så der øves, forberedes og opføres dagligt musik overalt i DR Koncerthuset.

En ny generation af danske dirigenter

Med Malko Dirigentskolen ønsker DR´s kor og orkestre at arrangere et intensivt talentudviklingsprogram, hvor nogle af landets mest begavede unge musikere mellem 16 og 25 år får en solid grunduddannelse i dirigentfaget. Skolens eksistensberettigelse ligger i den forventning, at eleverne fra Malko Dirigentskolen med tiden vil give deres talent og musikalske viden tilbage til dansk musikliv som kvalificerede dirigenter. Skolens langsigtede vision er, at kommende generationers største danske dirigenter har startet deres bane i Malko Dirigentskolen.

Hen over to år tilbyder Malko Dirigentskolen eleverne et koncentreret og krævende talentudviklingsforløb med værkanalyse, hørelære, direktionstimer, praktikker med kor eller orkester samt masterclasses med bl.a. DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi.