Optagelsesprøve

Optagelsesprøve 2020

Den næste optagelsesprøve til Malko Dirigentskolens talenthold 2020-2022 afholdes den 27. september (1. og 2. runde) og 4. oktober 2020 (3. og 4. runde) i DR Koncerthuset.

Krav til optagelse på talentlinjen
For at kunne søge ind på talentlinjen skal du være mellem 16 og 25 år på tidspunktet for optagelsesprøvens runde 3 og 4 (den 4. oktober 2020).

Ansøgningsfrist: Ansøgningsfrist var den 18. september kl. 12. Der er nu lukket for ansøgninger.

Optagelsesprøven gennemføres i fire runder:

27. september 2020 kl. 11 i DR Koncerthuset, Studie 2:
1. runde:
En skriftlig musikteoretisk prøve af en times varighed. Der vil indgå opgaver om intervaller, akkorder, funktionsharmonik, skalaer, partiturlæsning, transponerende instrumenter, samt rytme- og melodihøring.
Ca. en time efter afsluttet prøve får du at vide, om du går videre i anden runde.

2. runde: 
En mundtlig hørelæreprøve af 10 minutters varighed samt en kort samtale om din motivation til at studere i Malko Dirigentskolen
Ca. to dage efter afsluttet prøve får du at vide, om du går videre i tredje runde. 

I alt forventes 1. og 2. runde - inkl. ventetid mellem runderne - at vare ca. 7 timer.

4. oktober 2020 kl. 13:00 i DR Koncerthuset, Studie 4:
3. runde: 
I tredje runde får du mulighed for at dirigere efter eget valg enten et kammerensemble i Carl Nielsens ’Ved en ung kunstners baare’ eller et lille kor i Griegs 'Ave maris stella'. 

4. runde:
I fjerde runde skal du fremføre et kortere værk for solo klaver efter eget valg. Desuden har du mulighed for at fremføre et værk for selvvalgt soloinstrument eller sang med eller uden akkompagnement. Medbring selv akkompagnatør. Varighed i alt mellem 5 - 10 min. 

Noder kan downloades ved klik på disse links:
Carl Nielsen: ’Ved en ung kunstners baare’
Edvard Grieg: 'Ave maris stella'

I alt forventes 3. og 4. runde - inkl. ventetid mellem runderne - at vare ca. 6 timer. 

Har du gennemgået alle fire runder kan du forvente en tilbagemelding ca. en uge efter optagelsesprøven.

Du skal ikke nødvendigvis have stor erfaring med direktion for at blive optaget, men du skal besidde stor musikalitet.

Efter bestået optagelsesprøve vil du have en plads i Malko Dirigentskolen til og med juni 2021, hvor undervisningens første år slutter. I den forbindelse afholdes en optagelsesprøve til 2. år. De studerende, der består prøven, har mulighed for at fortsætte forløbet. 

Er du på tidspunktet for optagelsesprøven ikke optaget på et dansk konservatorium forventer vi, at du har ønske om at benytte talentprogrammet som et afsæt til på sigt at søge om optagelse på et konservatorium enten i Danmark eller i udlandet. Det forventes således, at ansøgeren har et langsigtet ønske om et professionelt virke indenfor musikken.