Unikt undervisningstilbud fra DR SymfoniOrkestret

Gå til undervisningsmaterialet →

BLIV MALKO BØRNEJURY
OG LÆR OM DIRIGENTENS ARBEJDE

Unge dirigenter fra hele verden konkurrerer om, at blive den næste Malko-vinder. Malko var en stor dirigent, og Malko konkurrencen er opkaldt efter ham. En dirigent skal kunne utroligt mange ting, som alle mennesker kan lære af: Få mange mennesker til at arbejde sammen, være troværdig, være empatisk, lyttende, og turde stille sig frem foran andre. Vi uddanner vores børnejury med besøg på skolerne og med et digitalt undervisningsmateriale, der med udgangspunkt i nye Fælles Mål for musik er lige til at gå til.
Målgruppen er 4. -og 5. klasser i hele Danmark.

Tilmelding er lukket.

Oversigt

1

Besøg fra DR symfoniorkestret. Dirigentens rolle, en musikers hverdag. Eleverne vil blive forberedt på, hvad det vil sige at dirigere og hvilken musik, de skal høre i løbet af konkurrenceugen.

NYE FÆLLES MÅL


musikforståelse, lytning, associationer, musikhistorie, instrumentkendskab, musikkens funktion.

2

Videoer med korleder Susanne Wendt og DR BørneKoret som agerer dirigentkaniner med enkle øvelser, man kan gentage i klassen.

NYE FÆLLES MÅL

musikalsk skaben, bevægelse og puls, musikudøvelse, sang, musikkens stemninger og elementer.

3

Klassen skal filme hinanden mens de dirigerer og efterfølgende indsende videoen til os. I undervisningsmaterialet vil en af DRs dygtige fotografer give tips om, hvordan man får de bedste billeder i kassen. Herefter samler vi 3-4 musikerne fra symfoniorkestret, som bliver elevernes jury, der vil kommentere på elevernes kropssprog, lederevner og musikalske udtryk. Musikernes kommentarer bliver filmet og vil efterfølgende blive sendt tilbage til klassen.

NYE FÆLLES MÅL

IT og medier, musikforståelse og lytning, bevægelse og puls.

4

Konkurrenceugen, 23.- 25. april

Hjemmearbejde hver eftermiddag/aften.
Børnejury-eleverne skal mandag, tirsdag og onsdag 23.-25. april følge konkurrencen via streamingen, og stemme om, hvilken deltager, de synes skal gå videre. Efter semifinalen onsdag d. 25. april vælger eleverne den endelige børnejury-prisvinder. Eleverne kommer til at bruge ca. 20-25 minutter fra mandag til onsdag på hjemmearbejdet. Hver elev stemmer direkte på Malko konkurrencens hjemmeside.

Børnejuryen uddeler deres pris fredag d. 27. april, til finalekoncerten.
Vi trækker lod om, hvilke to elever der skal overrække børnejuryprisen. For de to børn betaler DR transport og hotel for hvert barn med én forælder.

Vi ser det som en stærk synergi, at eleverne får både praktisk og teoretisk undervisning i løbet af projektet. Eleverne vil få en helt unik forståelse for faget ved at have prøvet det på egen krop, og ved at møde musikere/ unge dirigenter i klassen i forberedelsesfasen.

Vær med i lodtrækning om et besøg i Koncerthuset i Malko-ugen for hele klassen

Fra mandag d.23.april til onsdag d. 25. april tilbyder vi en klasse hver dag at komme på besøg i DR Koncertsalen. På besøgsdagen vil eleverne overvære en bid af konkurrencen, og efterfølgende bliver de fulgt med til back-stageområdet, hvor de snakker med konkurrencedeltagerne og musikerne fra symfoniorkestret. Vi slutter af med en rundvisning i hele DRByen. DR betaler bustransport t/r samme dag.